Welke kruik is het meest geschikt voor mijn baby?

Welke babykruik is het beste?

Pasgeboren baby’s kunnen zichzelf vaak nog niet goed warm houden. Daarom wordt er in het algemeen geadviseerd om het wiegje voor te verwarmen met een babykruik. Of zelfs met twee kruiken.
Je zorgt er met een baby bedkruik voor, dat je kindje gedurende een hele nacht warm blijft. Ook kun je de kleertjes of de kinderwagen (voor)verwarmen met een babykruik.

Baby bedkruikHet wordt aangeraden om de eerste dagen na de geboorte, op te meten wat de temperatuur is van je pasgeboren baby. Als de temperatuur van je baby lager is dan 36,7°C óf als het buiten kouder is dan 5°C, dan wordt aangeraden om een babykruik te gebruiken.
Je baby moet natuurlijk altijd een mutsje dragen tijdens de eerste dagen, maar vaak is het nodig om daarnaast ook nog een babykruik aan te schaffen.

Koop altijd een nieuwe babykruik, omdat daarmee de kwaliteit beter gewaarborgd is (een aluminium kruik kan bijvoorbeeld gaan roesten).

Natuurlijk staat veiligheid hierbij voorop, en daarom willen we je graag adviseren over welke kruik het meest geschikt is om voor je baby te gebruiken.

Vind de beste kruik voor uw baby

Het beste getest zijn: de elektrische kruik en de aluminium kruik

Elektrische babykruikDe elektrische kruik

Een elektrische kruik is gevuld met water dat je in de kruik kan laten en er dus niet uit hoeft te gieten. Dat scheelt alvast een hoop gedoe met bijvullen, eventuele kans op roesten en hete spetters. Warm de elektrische kruik op door (heel simpel) de stekker in het stopcontact te doen.

Na 5 tot 10 minuten is de elektrische kruik warm genoeg en geeft hij een stabiele, aangename warmte af voor ongeveer 5 á 6 uur.
Als je ’s nachts je baby gaat voeden, is dit een ideaal moment om de kruik weer even op te laden. Als je klaar bent met voeden is de kruik opgeladen, waardoor het wiegje voor de rest van de nacht weer lekker warm is.

Een voorbeeld van een goede en populaire elektrische warmwaterkruik is de elektrische babykruik van Soozly, of de elektrische Zensy kruik.
Of bekijk alle elektrische kruiken.

Een aluminium kruik, metalen kruik of heetwaterkruik

De aluminium of metalen kruik, ook wel heetwaterkruik genoemd, zijn beiden ook geschikt om te gebruiken als babykruik.
Aluminium kruik of metalen kruikDoor het materiaal wordt warmte goed geleid. Dat heeft zo zijn voordelen: de aluminium of metalen kruik blijft het langst warm van alle soorten kruiken en kun je daarom vaak een hele nacht laten liggen.
Zorg er wel voor, dat je de kruik niet met té heet water vult. Dus geen kokend water. Dat scheelt eventuele hete spetters of gevaarlijk knoeien. Heet water uit de kraan of het kokend water aanvullen met een kopje koud water is al voldoende.

Check goed of het rubbertje bij de dop nog heel en flexibel is en draai de kruik daarna goed dicht. Controleer altijd even of de kruik niet lekt.

Doe de aluminium of metalen kruik altijd in een hoes (hier heb je hele leuke en zachte hoezen voor). Nu is de kruik klaar om je baby lekker warm te houden!

Na gebruik is het belangrijk dat je de kruik helemaal vult met kokend heet water, en daarna dichtdraait. Zorg dat er zo min mogelijk lucht in de kruik zit als je hem dichtdraait. Zet daarna de aluminium kruik weg. Door het (kokend) water wordt voorkomen dat de kruik gaat roesten aan de binnenkant.
Een roestende kruik (of dop) is natuurlijk veel te tricky om voor je baby te gebruiken. Bij twijfel kun je daarom het beste een nieuwe kruik aanschaffen.

Bekijk alle aluminium kruiken.

De rubberen warmwaterkruik

Een rubberen kruik is niet zo geschikt om te gebruiken voor je baby. Het is de meest gebruikte, klassieke warmwaterkruik en over het algemeen heel geschikt om voor allerlei doeleinden te gebruiken. Maar als bedkruik voor je baby is een rubberenBedkruik baby rubberen kruik warmwaterkruik minder ideaal, doordat de kruik heet water kan lekken. Eerder dan bijvoorbeeld een aluminium warmwaterkruik.

Het gebruik van een rubberen of kunststof warmwaterkruik voor je baby is daarom niet aan te raden.
Wel kun je de rubberen kruik gebruiken om bijvoorbeeld het wiegje voor te verwarmen, waarna je je kindje erin legt. Haal daarna wel de kruik weer uit het bedje. Ook is een rubberen kruik heerlijk om jezelf mee op te warmen of te ontspannen!

Vind de beste warmwaterkruik en rubberen kruik hier.

Een gelkruik

Gelkruik Een gelkruik is minder geschikt dan een elektrische kruik of een aluminium of metalen kruik, aangezien een gelkruik vrij snel weer afkoelt. Natuurlijk kun je een gelkruik wel gebruiken voor buikkrampjes of bijvoorbeeld tijdens weeën.
Een gelkruik warm je op in de magnetron en is daarom wel gemakkelijk in het gebruik.

Bekijk alle gelkruiken in de webshop.

Een pittenzak of pittenkruik

Een pittenzak of pittenkruik is een kussen gevuld met kersenpitten, lijnzaad of tarwepitjes.
Een pittenkruik is ook minder geschikt om te gebruiken als kruik voor je baby. Dit komt doordat een pittenzak ook sneller afkoelt dan de elektrische kruik of de Pittenkruikaluminium heetwaterkruik. Evenals de gelkruik kun je de pittenzak gemakkelijk opwarmen in de magnetron.

Ook kun je een pittenkruik gebruiken tegen buikkrampjes of om het bedje kort mee op te warmen voordat je je baby erin legt.
Let er bij het gebruik van een pittenzak goed op dat je de kruik opschud halvewege én na het opwarmen in de magnetron. Dit is verstandig, aangezien de warmte niet altijd gelijkmatig over de pitten wordt verdeeld. Dan krijg je koude en hete pitjes door elkaar. Door het opschudden kun je dit voorkomen.

Vind de beste pittenzak op deze site.

Vind de beste babykruik

Geef een reactie

Sluit Menu
×
×

Winkelmand